Menu Sluiten

INTERACTIVE DESIGN

Bij Interactive Design, gebruiken we letterlijke beelden om te komen tot interactie tussen de leerlingen. De specifieke kunsttool die we inzetten om aan burgerschap te werken, is Growing Gifs: een programma waarbij je met meerdere leerlingen aan één tekening kan werken. Het doel is het gezamenlijk creëren van een beeldend kunstwerk.

De tool maakt de weg vrij voor nieuwe ervaringen waarbij de leerlingen samen leren experimenteren en samen op zoek gaan naar een verhaal. Tijdens de workshop doorlopen de leerlingen meerdere kunstdomeinen zoals woord, beweging en beeld en leren ze emoties en ideeën te vertalen.

Op die manier werken we met de leerlingen beschouwend, creatief en democratisch. We baseren ons op schooleigen thema’s rond samenwerken en samenleven en maken de expliciete link met de eindtermen rond burgerschap.De kunstenaars

Ski De Keersmaecker is afgestudeerd aan de opleiding ICT-Elektronica aan de AP Hogeschool en heeft een uitgesproken interesse voor kunst en vormgeving. Daarnaast studeert hij ook filosofie. Hij ontwikkelde de basisstructuur van de methode Interactive Design. Dit deed hij vanuit onderzoek naar hoe wetenschap en kunst didactisch kunnen ontwikkeld worden.

Wes Nijssen behaalde zijn master Grafische Vormgeving in de beeldende kunsten aan het MAD te Genk. Hij heeft 8 jaar gewerkt bij Agency Design en heeft dan besloten om freelance te werken om naast commercieel ook meer cultureel en artistiek werk te maken. Hij zal de workshops uitvoeren, verfijnen en documenteren.

MAXlab is een onderzoeksgroep aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen dat instaat voor het ontwikkelen van technische kunsttools. Zij voorzien ons van tools waarmee we onze methodiek uitbouwen.


Kijk ook naar onze andere workshops

MANTLE OF THE EXPERT PARTICIPATIEF DRAMA